Ongelmia lomakkeiden kanssa? Ota yhteyttä Telegramissa @leoimmonen

Committee descriptions in English can be found here:
https://tietokilta.fi/kilta/hallinto/committee-descriptions-and-applications-2022/

Iskuryhmä / Task Force (vastaava Leo Immonen @leoimmonen)

Haluatko olla mukana järjestämässä tapahtumia ja antaa takaisin killalle matalalla kynnyksellä? Haluatko nähdä, mitä tapahtuu juhlakansalta piilossa? Iskuryhmä on oikea paikka sinulle!

Iskuryhmä auttaa killan eri toimikuntia järjestämään tapahtumia käytännön tasolla. Tehtävät koostuvat siis muun muassa koristelusta, ruuanlaitosta, roudaamisesta ja tarjoilusta. Iskuryhmä on erittäin sopiva virka niin phukseille kuin vanhemmille opiskelijoille, eikä vaadi yhtä paljon sitoutumista kuin toimikuntaroolit keskimäärin. Saat siis vapaasti päättää kuinka monessa tapahtumassa jaksat tai ehdit olla auttamassa! Erityistaitoja ei myöskään vaadita, vaan mukaan otetaan kaikki halukkaat (ja heitä tarvitaan paljon!). Kun on mukana tapahtumien järjestämisessä, oppii myös teekkarikulttuurista ja killassa toimimisesta paljon ihan vahingossa, sekä saa hyvän tekosyyn osallistua erilaisiin killan tapahtumiin.

Iskuryhmän tehtävät kuulostavat paljon Sisätoimikunnalta, eikä tämä ole sattumaa. Jotta työvoimaa saadaan rekryttyä helpommin myös muille toimikunnille, Sisätoimikunnan tehtävät siirtyvät Iskuryhmälle ja Sisätoimikunta keskittyy jatkossa pienempänä toimikuntana vahvemmin tapahtumien suunnitteluun ja koordinointiin. Hae siis Iskuryhmään, jos olet aikaisemmin ollut mukana Sisätoimikunnassa!

Iskuryhmä jatkaa syksyllä perustetun FUKSI Task Forcen tehtäviä.

Hae Iskuryhmään:
https://forms.gle/yZUAoan1uML1hFEz7

Sisätoimikunta (pj. Samu "Chef" P. @chefz & Lauri Lappalainen @labbbis)

HUOM: Sisätoimikunta uudistuu vuodelle 2022 keskittyen vahvemmin tapahtumien suunnitteluun ja koordinointiin pienempänä toimikuntana!

Sisätoimikunta eli sisis järjestää Tietokillan sitsit, jatkot, jajatkot sekä huolehtii tapahtumien muona- ja juomapuolesta. Toimikuntaa johtavat Isäntä ja Emäntä, joiden apuna toimivat juomanahtaajat. Toimikunnan jäsenenä pääset suunnittelemaan killan tapahtumia, olemaan mukana järjestelyissä, näkemään esiripun taakse ja ennen kaikkea tutustumaan teekkarikulttuuriin kenties vielä syvällisemmin kuin pöydän ääressä istuen! Sisiksen toiminta ei olekaan pelkkää kaljalaatikoiden kantamista ja ruokien tarjoilua, vaan ennemminkin suunnittelua ja delegointia. Ruoanlaitto- ja muista taidoista ei kuitenkaan ole haittaa; niille on kyllä käyttöä! Muista: keittiössä on parhaat bileet!

Hae Sisätoimikuntaan:
https://forms.gle/aB94nsW2vBKhhjyV7

Ulkotoimikunta (pj. Kasper Kivimäki @RuotsalainenO)

Tietokillan ulkosuhdetoimikunta järjestää killalle hauskoja excursiota kotimaan sisällä ja sen ulkopuolelle. Ulkosuhdetoimikunta myös huolehtii killan suhteista muihin ainejärjestöihin kuten TiTeeneihin osallistumisen muodossa ja järjestämällä yhteisiä sitsejä. Tyyli on vapaa, tulkaa mukaan suunnittelemaan ja tekemään.

Hae Ulkotoimikuntaan:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsm7bXChJLUs3eod0fCTnSVslnThr4YY-VxuHX42MI_YCPHw/viewform

Rytmiryhmä (pj. Santeri Kääriäinen @ankka22)

Tule mukaan toimittamaan säännöllisen epäsäännöllisesti julkaistavaa kiltalehteämme. Toimituksessa pääset vahvasti vaikuttamaan lehden sisältöön ja voit kirjailla mitä erinäisempää painettua sisältöä killan iloksi. Mikäli sinulta löytyy jutun juurta, vitsien veistely onnistuu tai runosuoni sykkii, niin lähde kokeilemaan journalistisia siipiäsi kiltalehtemme toimitukseen. Graafista lahjakkuutta ei myöskään katsota pahalla. Tänä vuonna tarkoitus on kokeilla myös uusia konsepteja, kuten kiltalehtihackathonia, jossa tarkoitus on saada lehti tehokkaasti pakettiin esimerkiksi yhden viikonlopun aikana!

Hae Rytmiryhmään:
https://forms.gle/GM8D1EU7UgUrm2LN6

Herkkukurkkutoimikunta (pj. Anton Voipio @VotkaKotka)

Herkkukurkun (lukkarin) toimeen kuuluu teekkarikansan laulattaminen ja laulun johtaminen. Lukkari johtaa laulua sitseillä, vuosijuhlissa sekä muissa tilaisuuksissa, joissa laulua tarvitaan. Tottakai aina siellä missä on teekkareita tulisi olla myös teekkarilauluja joten ei ole pahitteeksi vaikka lukkari laulattaa itseään ja muita tilanteessa kuin tilanteessa.

Herkkukurkun vastuulla on myös laululäsyt, joista löytyy sanat moniin illan aikana laulettaviin lauluihin. Herkkukurkulle on ominaista voimakas lauluääni. Saattaavatpa jotkut jopa osata laulaa nuotinkin mukaan. Myös teekkarilaulujen sanojen tuntemus on eduksi, mutta läsystä/laulukirjasta voi onneksi aina tarkistaa jos on päässyt unohtumaan!

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin muistaa että: “Teekkari laulaa mieluummin kuin hyvin!”

Hae Herkkukurkkutoimikuntaan:
https://forms.gle/bSRNGhPeyLk8ehpd7

Kansainvälisyystoimikunta (pj. Sami Kriikku @kviikku & Joonas Sorvari @jompsku)

Kansainvälisyystoimikunnan (myöh. KV-toimikunta) tärkeimpänä tehtävänä on yhdistää suomenkieliset ja kansainväliset opiskelijat sekä killan englanninkielisten jäsenten jäsenten tavoittaminen ja tiedottaminen. Tämä tarkoittaa käytännön tasolla mm. killan asioiden ja tapahtumien kääntämistä englanniksi ja suomeksi sekä tapahtumien mahdollistamista kaksikielisenä. Kansainvälisten opiskelijoiden eri tarpeiden ja mielenkiinnonkohteiden tukeminen on myös yksi toimikunnan tavoitteista, koska he tulevat erilaisesta (opiskelija)kulttuurista ja opiskeluympäristöstä kuin paikalliset opiskelijat. Esimerkiksi vaihto-opiskelijat voivat olla kiinnostuneita tutustumaan eri kulttuureihin ja ihmisiin, minkä toimikunta mahdollistaa erilaisilla tapahtumilla. Haku KV-ISOiksi aukeaa myöhemmin

Hae Kansainvälisyystoimikuntaan:
https://forms.gle/p9Ydt8EynuGQNvUh8

Huipputoimikunta (pj. Jan Studený @jendas1)

New committee for 2022!
This committee was established in 2021 to help PhD students in Computer Science. PhD students are both students and employees of Aalto, they teach but also take courses, and on top of that have to produce research papers. :)

This committee should help PhD students to explore the student culture at Aalto, include them in the guild activities and create connections between PhD students and regular students.

As the PhD committee is the newest committee of Tietokilta, there is quite a room for shaping the committee according to current needs.

Apply to the PhD Committee:
https://forms.gle/LZzc3xzgb6KtzqhA7

Yrityssuhdetoimikunta (pj. Henri Tunkkari @grilliburgeri)

Yrityssuhdetoimikunnan toimihenkilöiden tärkeimpänä tehtävänä on vastata yhteydenpidosta Tietokillan ja sen partner-yritysten välillä. Rooli toimikunnassa mahdollistaa verkostoitumisen alan johtavien yritysten kanssa, sekä tarjoaa arvokasta kokemusta yritysyhteistyöstä. Yhteydenpidon lisäksi toimikunnassa pääsee tekemään myös muita tehtäviä, esimerkiksi järjestämään ekskursioita, myymään sponsoripaketteja, valmistelemaan rekrylehteä ja rekrytoinnin pilotti-platformia, sekä rakentamaan killan suurinta rekryrointitapahtumaa UraTiKASta. Toimikunnasta ja tehtävistä voi kysellä lisää Yrityssuhdevastaavalta.

Hae Yrityssuhdetoimikuntaan:
https://forms.gle/f3gUcifEYMve3dBM7

Liikuntatoimikunta (pj. Joonas Koivu @joonaskoivu)

Liikuntatoimikunnan tehtävä on huolehtia killan urheilutoiminnasta ja järjestää liikunta-aiheisia tapahtumia kiltalaisille. Tapahtumat voivat olla mitä tahansa urheiluun liittyvää, kuten esimerkiksi eriliaisia lajikokeiluja. Toimikunnan jäsenenä pääset tapahtumien ideoinnin ja järjestämisen kautta vaikuttamaan killan urheilutoimintaan ja jakamaan liikunnan iloa koko killalle.

Hae Liikuntatoimikuntaan:
https://forms.gle/5rC1G3KQCu4fNKVBA

Kulttuuritoimikunta (pj. Niilo Lappi @TheNipanen)

Kulttuuritoimikunnassa pääset toimikunnan nimen mukaisesti tekemään kulttuuria. Koska kulttuuri on käsitteenä laaja, toimikunnan alle mahtuu rutkasti erilaisia tapahtumakonsepteja, joita juuri sinä voit päästä ideoimaan ja toteuttamaan, oli kyse sitten yhteislähdöistä RWBK:n konserttiin, ufositsien järjestämisestä tai mistä tahansa siltä väliltä!

Hae Kulttuuritoimikuntaan:
https://forms.gle/jNfJ1xjFaCyJg3zn9

Kiltahuonetoimikunta (pj. Ilari Sorvali @tiikeri)

Kiltahuonetoimikunnan hommiin kuuluu kiltahuoneen kunnossapito ja kehitys. Toimikunnan jäsenenä pääset muovaamaan kiltahuoneesta sellaisen missä kaikki kiltalaiset viihtyvät. Toimikunta hoitaa kiltahuoneelle uusia tavaroita ja järjestää suursiivouksia

Kiltahuonetoimikunta on oiva toimikuntarooli kaikille, ja se ei vaadi paljon. Jokainen osallistuu suunnitteluun ja toimintaan niin kuin haluavat. Suosittelen etenkin fukseille!

Hae Kiltahuonetoimikuntaan:
https://forms.gle/w3HuHuR8iWmUZkum7

Digitoimikunta (pj. Petrus Asikainen @purkka)

Digitoimikunta etsii joukkoonsa innokkaita kiltalaisia, jotka ovat kiinnostuneita Tietokillan IT-infrastruktuurista ja sen kehittämisestä. Toimikunta on myös loistava paikka kerätä käytännön kokemusta kehitysprojekteista. Tulevan vuoden päätavoitteena on saada killan pitkäaikainen nettisivuprojekti käyttöön, mutta myös muita killan digitaalisia palveluita pyritään kehittämään ja ylläpitämään, ja mahdollisuuksien mukaan luomaan uusiakin. Toimikunnassa on tarvetta ainakin seuraavanlaiselle osaamiselle:

Perus softakehitys: Suurin osa projekteista on jonkinasteista webbikehitystä. Työkaluiksi on tällä hetkellä suunnitteilla TypeScript, Node.js, Strapi, React ja Gatsby, mutta muutoksiakin voidaan vielä tehdä, jos innokkaita tekijöitä löytyy. Tavoite on joka tapauksessa käyttää laajasti käytössä olevia teknologioita, jotta osaavia tekijöitä löytyisi myös tulevaisuudessa mahdollisimman paljon. Tarvetta on sekä kokeneemmille että aloitteleville osaajille – kaikki apu on tervetullutta!

Arkkitehtuurisuunnittelu, pilvipalvelut ja DevOps: Ainakin suurin osa Tietokillan IT-infrasta tullaan siirtämään ajan myötä pilvipalveluihin, joten pilviosaamisesta on toimikunnassa hyötyä. Myös kokemus konteista (kuten Docker) ja infrastruktuurista koodina (kuten Terraform) on plussaa.

Design (UI/UX): Olisi hyvä, että toimikunnasta löytyisi myös visuaalista silmää ja kyvykkyyttä suunnitella toimivia ja kivalta näyttäviä käyttöliittymiä.

Hae Digitoimikuntaan:
https://forms.gle/zG75yffCJjZwmE5v6

Marttakerho (pj. Daniel Kaluski @kaluSCI)

Olipa kerran legenda, jonka mukaan Marttakerho oli paras kerho kaikista kerhoista. Marttojen tärkeimpiä tehtäviä ovat kotoisuuden ja yhdessäolemisen tuottamista ja siihen me tarvitsemme teitä, luomaan tätä kaikkea ihanaa muille kiltalaisille. Kerhon perustamisvuodesta 2017 lähtien martat ovat kehittäneet ja laajentaneet toimintaansa erilaisin tavoin. Kerho tunnetaan erityisesti käsityö-, askartelu- ja kokkausaiheisista tapahtumista sekä uusien tapahtumakonseptien kokeiluista. Mieleenpainuvimpia ja suosituimpia tapahtumia ovat olleet mm. marttasitsit, pakohuone ja retki alpakkatilalle. Tee siitä tehtäväsi. Toivotamme kaikki tervetulleiksi. Järkkärimarttana pääset auttamaan erilaisten tapahtumien järjestämisessä ja oppimaan uusia kokkaus, virkkaus ja ompelutaitoja! Järkkärimartan työn määrä riippuu pitkälti omasta innosta ja motivaatiosta joten ei paineita. Jos sinulla on ideoita uusista martta-tapahtumista olet tervetullut kokouksiimme keskustelemaan niiden toteuttamisesta!

Hae Marttakerhoon:
https://forms.gle/6moBYeqQ5R9NfUpVA

Pelitoimikunta (pj. Eemeli Vähäpassi @OfDust)

Tervehdys! Kiinnostaako sinua videopelit? entäs lautapelit ja ehkä myös mtg? Tietokillan pelitoimikunta järjestää juuri näihin asioihin liittyviä tapahtumia, sekä pitää yllä killan lautapeli ja videopeli kokoelmaa, joita kiltalaiset pystyvät lainaamaan. Jos liityt pelitoimikuntaan pääset suoraan vaikuttamaan kuinka usein ja minkälaisia tapahtumia järjestämme, kuten lautapeli iltoja, mtg tapahtumia ja killan perinteiksi muodostuneita pelitapahtumia: laneja ja murskaveljekset (smash brothers) turnausta. Lisäksi jos olet kiinnostunut roolipelien vetämisestä tai olet ehkä veteraani joka haluaa korruptoida lisää ihmisiä, voit ryhtyä yhdeksi killan monesta dungeon masterista, jolloin toimikunta tarjoaa resursseja pelien vetämiseen ja peliryhmien kokoamiseen. Jos mikään näistä kohdista kiinnostaa tai sinulla on tunne siitä että pelitoimikunta voisi laajentaa johonkin mitä et tästä listasta nähnyt, toimihenkilöksi hakeminen on juuri sinulle. Toimihenkilönä emme odota sinulta paljoa ja tarjoamme sinulle mahdollisuuden keskittyä juuri niihin toimikunnan aspekteihin mitkä sinua kiinnostavat. Tapahtumissa, jos olet myös osallistumassa, toivomme että tulet hiukan aikaisemmin paikalle järjestämään pöytiä ja tapahtuman jälkeen odotamme että jäät myös siivoamaan. Muuten pelitoimikunnan toimihenkilönä oleminen ei vaadi muuta.

Jos on kysyttävää laita viestiä telegrammiin @ofDust tai ota yhteyttä sähköpostitse eemeli.vahapassi at tietokilta.fi

Hae Pelitoimikuntaan:
https://forms.gle/YHzN7PcQuneL4nky6

N-toimikunta (pj. Niklas Valuri @pasilamies & Minea Erviö @misse)

N-toimikunta järjestää toimintaa N-henkisille kiltalaisille, vuosikurssiin katsomatta. N-toimikunnan tavoitteena on saada vanhemmatkin kiltalaiset innostumaan killan toiminnasta esimerkiksi N-pistekortin avulla. Käytännössä tämä sisältää konseptointia ja tapahtumien järjestämistä. N-toimikunnan tapahtumia ovat esimerkiksi NVSK-sitsit, varjolakkitapahtumat, N-varaslähtö ja kesän äfterikausi.

Tänä vuonna toimikunnan tarkoituksena on myös kehittää N-toimintaa yli kiltarajojen, varsinkin SCIn muiden N-vastaavien ja toimikuntien kesken!

HUOM! Haku sulkeutuu 24.1.!
Hae N-toimikuntaan:
https://forms.gle/5RsrbywsASPRpM7H7

Abimarkkinointitoimikunta (pj. Sanna Alander @sannanna)

Abimarkkinointitoimikunnan / Abitoimikunnan / AbiTMK:n tehtäviin kuuluu eri tavoin markkinoida tietotekniikan alaa lukiolaisille ja erityisesti abeille. Aikaisemmin toimikunnan jäsenet ovat esimerkiksi käyneet omissa vanhoissa lukioissaan ja muissakin lukioissa esittelemässä tietotekniikkaa. Lisäksi AbiTMK on järjestänyt abeille suunnattuja tapahtumia. Hyvä esimerkki tällaisesta tapahtumasta on tänä syksynä järjestetty Abipäivä yhteistyössä Inkubion ja Fyysikkokillan Abitoimikuntien kanssa. Tavoitteena tulevalle vuodelle olisi aktivoida Tietokillan abimarkkinointitoimintaa entisestään ja päästä esimerkiksi järjestämään enemmän lukiovierailuja sekä tapahtumia. Toimikunnan jäseniksi ovat tervetulleita kaikki abimarkkinoinnista kiinnostuneet!

Hae Abimarkkinointitoimikuntaan:
https://forms.gle/oa9UCFprv1RT2xQE9

Tiedotustoimikunta (pj. Milja Rantanen @miljja)

Tiedotustoimikunta vastaa Tietokillan tiedotuksesta viikkomailein, Telegram-tiedottein sekä sosiaalisen median kautta. Tiedotustoimikunnassa mahdollisia tehtäviä ovat esimerkiksi KV-tiedottaja, somevastaava ja valokuvaaja. KV-tiedottaja vastaa englanninkielisen viikkomailin lähettämisestä, somevastaava ylläpitää killan someja (pääosin Instagram, myös muut mahdollisia) ja valokuvaaja kuvaa tapahtumia. Roolit eivät kuitenkaan ole kiveen hakattuja ja voit myös keksiä omasi. Jos siis haluat tehdä jotain killan tiedotukseen liittyvää, on tiedotustoimikunta oikea paikka sinulle!

Hae Tiedotustoimikuntaan:
https://forms.gle/3byojV3fnAckPjwe8