Sisätoimikunta

Juomanahtaaja on isännän/emännän kiltti pikku apulainen, joka kantaa kaljakoreja kuusi kerralla ja osaa kaataa kaljaa niin, että vaahtoa jää tuoppiin juuri sopivasti eikä yhtään liikaa. Juomanahtaajana sinä pääset vaikuttamaan siihen, mitä killassa syödään ja juodaan ja millainen dekotus sitseillä on. Juomanahtaajana pääset toteuttamaan sekä herkkää, taiteellista puoltasi että rautaista organisaatiokykyäsi.

Ahtaus on iloista ja seurallista puuhaa, kun työnsarka keskittyy hyvinkin paljon killan moniin tapahtumiin! Eikä tapahtuma ole pelkästään sitä, että saunalle kannetaan varastolta pari koria kaljaa. Tutustu tapahtumien järjestämisen salaiseen maailmaan ja villeihin keittiöbileisiin! Näe, mitä tapahtuu juhlakansalta piilossa. Juomanahtaus on erittäin sopiva virka phukseille. Kun on mukana tapahtumien järjestämisessä, oppii teekkarikulttuurista ja killassa toimimisesta paljon ihan vahingossa. Mutta myös vanhan kiltakonkarin kokemus ja monen vuoden tapahtumatuntemus on tervetullut lisä sisätoimikuntaan.

Muistinnollaustoimikunta

Muistinnollaustoimikunta järjestää Tietokillan vuotuiset vuosijuhlat - eli Muistinnollauksen. Toimikunta siis keskittyy vuosijuhlien suunnitteluun, organisoitiin ja järjestämiseen. Toimikunnassa pääsee siis toteuttamaan itseään ja järjestämään killalle ikimuistoiset syntymäpäivät!

Ulkotoimikunta

Ulkosuhdetoimikunta on nimensä mukaisesti toimikunta, joka järjestää ulkopaikkakunnille sijoittuvaa toimintaa. Tämä toiminta voi esimerkiksi olla ulkomaan excuja esimerkiksi Pietariin tai muualle ulkomaille. Kotimaan sisäiset excut kuuluvat myös toimikunnan osa-alueeseen, esimerkiksi päivän reissu Tampereelle tervehtimään TiTeä eli tietoteekkarikiltaa. Ulkosuhdetoimikunnalla on kuitenkin hyvin vapaat kädet tapahtumien kanssa. Tapahtumia voi järjestää yhdessä muiden Otaniemen kiltojen kanssa. Aikaisemmin onkin järjestetty esimerkiksi yhteistä Escape roomia. Ulkosuhdetoimikuntaan kuuluvia toimijoita on kutsuttu reissumiehiksi, joka kuvaa hyvin toimikunnan toimintaa. Toimikunta järjestää reissuja joko lähemmäksi (Otaniemen sisälle toisen killan luokse) tai kauemmaksi kuten Pietariin.

Rytmiryhmä

Tule mukaan toimittamaan säännöllisen epäsäännöllisesti julkaistavaa kiltalehteämme. Toimituksessa pääset vahvasti vaikuttamaan lehden sisältöön ja voit kirjailla mitä erinäisempää painettua sisältöä killan iloksi. Mikäli sinulta löytyy jutun juurta, vitsien veistely onnistuu tai runosuoni sykkii, niin lähde kokeilemaan journalistisia siipiäsi kiltalehtemme toimitukseen. Graafista lahjakkuutta ei myöskään katsota pahalla.

Herkkukurkkutoimikunta

Vanhan herkkukurkun sanoin: “Herkkukurkun (lukkarin) toimeen kuuluu teekkarikansan laulattaminen ja laulun johtaminen. Lukkari johtaa laulua sitseillä, vuosijuhlissa ja muissa tilaisuuksissa (laulusaunat, yms.) joissa laulua tarvitaan. Tottakai aina siellä missä on teekkareita tulisi olla myös teekkarilauluja joten ei ole pahitteeksi vaikka lukkari laulattaa itseään ja muita tilanteessa kuin tilanteessa. Herkkukurkun vastuulla on myös laululäsyt, joista virallisissa tilaisuuksissa lauletaan. Herkkukurkulle on ominaista voimakas lauluääni. Saattaavatpa jotkut jopa osata laulaa nuotinkin mukaan. Myös teekkarilaulujen sanojen tuntemus on eduksi.”

Kansainvälisyystoimikunta

Kansainvälisyystoimikunnan (myöh. KV-toimikunta) tärkeimpänä tehtävänä on yhdistää suomenkieliset ja kansainväliset opiskelijat sekä killan englanninkielisten jäsenten jäsenten tavoittaminen ja tiedottaminen. Tämä tarkoittaa käytännön tasolla mm. killan asioiden ja tapahtumien kääntämistä englanniksi ja suomeksi sekä tapahtumien mahdollistamista kaksikielisenä. Kansainvälisten opiskelijoiden eri tarpeiden ja mielenkiinnonkohteiden tukeminen on myös yksi toimikunnan tavoitteista, koska he tulevat erilaisesta (opiskelija)kulttuurista ja opiskeluympäristöstä kuin paikalliset opiskelijat. Esimerkiksi vaihto-opiskelijat voivat olla kiinnostuneita tutustumaan eri kulttuureihin ja ihmisiin, minkä toimikunta mahdollistaa erilaisilla tapahtumilla.

Kansainvälisyysvastaavan työnkuvaan kuuluu KV-ISOjen kansainvälisten opiskelijoiden ja kv-toimintaan liittyvien asioiden suunnittelu ja koordinointi. KV-toimikuntaan kuuluu kv-vastaavan lisäksi kääntäjät, joiden tehtävänä on kääntää killan tiedotusasiat molemmille kielille. KV-Toimikunta ja KV-ISOt tukevat toisiaan ja niiden tavoitteita, vaikkei jälkimmäinen kuulukaan toimikuntaan suoraan. Kuitenkin, englanninkielisten opiskelijoiden määrät kasvavat vuosittain ja tulevaisuudessa voi olla tarpeen sisällyttää uusia tehtäviä toimikunnan alle, kuten esimerkiksi KV-ISOja jotka auttavat englanninkielisille opiskelijoille suunnattujen tapahtumien suunnittelussa ja luomisessa.

——– In English ——–
The international committee is responsible to reach out to all guild members coming to Finland from other countries. Usually this means in practice to make information from the guild available and participation in events possible in English. The expectations of an international student on their studies at Aalto typically differ from the one’s of a Finn. For example exchange students might want to make a lot of cultural experience during their stay. Supporting the international students in their special interests and needs is an additional goal of the committee.

The members of the committee are the international captain of the guild, as well as the translators. Their task is to translate between Finnish and English when Information is published to the guild’s members. Tutors who take care of international freshmen are not necessarily part of the committee, but support the goals of it with their work. However, since the amount of incoming international student is expected to rise every year, the international committee might include additional positions, for example some tutors not only helping with the tutor groups but international guild members targeted events.

Yrityssuhdetoimikunta

Account Managerien tärkeimpänä tehtävänä on vastata yhteydenpidosta Tietokillan ja partner yritysten välillä. Rooli mahdollistaa verkostoitumisen alan johtavien yritysten kanssa ja tarjoaa arvokasta kokemusta yritysyhteistyöstä. Osana yrityssuhdetoimikuntaa pääsee lisäksi järjestämään ekskursioita, myymään sponsoripaketteja, valmistelemaan rekrylehteä sekä rakentamaan killan suurinta rekryrointitapahtumaa UraTiKASta. Roolista ja tehtävistä voi kysellä lisää Yrityssuhdevastaavalta.

Liikuntatoimikunta

Liikuntatoimikunta huolehtii killan urheilutoiminnasta. Toimikunta järjestää liikunta-aiheisia tapahtumia kiltalaisille. Tapahtumat voivat olla mitä tahansa urheiluun liittyvää, kuten esimerkiksi lajikokeiluja. Toimikunnan jäsenenä pääset tapahtumien järjestämisen lisäksi vaikuttamaan killan urheilutoimintaan ja jakamaan liikunnan iloa koko killalle.

Kulttuuritoimikunta

Kulttuuritoimikunnassa pääset toimikunnan nimen mukaisesti tekemään kulttuuria. Koska kulttuuri on käsitteenä laaja, toimikunnan alle mahtuu rutkasti erilaisia tapahtumakonsepteja, joita juuri sinä voit päästä ideoimaan ja toteuttamaan, oli kyse sitten yhteislähdöistä RWBK:n konserttiin, ufositsien järjestämisestä tai mistä tahansa siltä väliltä!

Kiltahuonetoimikunta

Kiltahuonetoimikunnan hommiin kuuluu kiltahuoneen kunnossapito ja kehitys. Toimikunnan jäsenenä pääset muovaamaan kiltahuoneesta sellaisen missä kaikki kiltalaiset viihtyvät. Toimikunta hoitaa kiltahuoneelle uusia tavaroita, järjestää vuotuisen siivouksen sekä etenkin tänä vuonna pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan kiltahuoneen remonttia.

Kiltahuonetoimikunta on oiva toimikuntarooli kaikille, ja se ei vaadi paljon. Jokainen osallistuu suunnitteluun ja toimintaan niin kuin haluavat. Suosittelen etenkin fukseille!

Digitoimikunta

Digitoimikunta etsii joukkoonsa innokkaita kiltalaisia, jotka ovat kiinnostuneita Tietokillan IT-infrastruktuurista ja sen kehittämisestä. Tulevan vuoden tavoitteena on luoda pohja digitoimikunnan toiminnalle, johon liittyy muun muassa killan IT-palveluiden tämän hetkisen tilan kartoitus, palveluiden kehittämisen/uusimisen suunnittelu ja konkreettisten uudistamisprojektien, kuten killan uusien nettisivujen aloitus. Toimikunnassa olisi tarvetta ainakin seuraavanlaiselle osaamiselle:

Perus softakehitys

Suurin osa hommista tulee olemaan todennäköisesti webbikehitystä, eli jos React/Node ja perus SQL-tietokantahommat on hallussa, niin pärjää jo varmasti aika pitkälle. Stäkki ei ole vielä lukkoonlyöty, mutta tavoite on käyttää laajasti käytössä olevia teknologioita, jotta osaavia tekijöitä löytyisi myös tulevaisuudessa mahdollisimman paljon. Tarvetta on sekä kokeneemmille, että aloitteleville osaajille.

Arkkitehtuurisuunnittelu, pilvipalvelut ja DevOps

Tavoite on siirtää ainakin suurin osa Tietokillan IT-infrasta pilvipalveluihin tulevaisuudessa, joten pilviosaamiselle on toimikunnassa tarvetta. Myös kokemus infrastruktuurin pystytyksestä koodin avulla (Terraform tjsp) on plussaa.

Design (UI/UX)

Olisi hyvä, että toimikunnasta löytyisi myös visuaalista silmää, ja kyvykkyyttä suunnitella toimivia ja kivalta näyttäviä käyttöliittymiä.

Marttakerho

Olipa kerran legenda, jonka mukaan Marttakerho oli paras kerho kaikista kerhoista. Marttojen tärkeimpiä tehtäviä ovat kotoisuuden ja yhdessäolemisen tuottamista ja siihen me tarvitsemme teitä, luomaan tätä kaikkea ihanaa muille kiltalaisille. Kerhon perustamisvuodesta 2017 lähtien martat ovat kehittäneet ja laajentaneet toimintaansa erilaisin tavoin. Kerho tunnetaan erityisesti käsityö-, askartelu- ja kokkausaiheisista tapahtumista sekä uusien tapahtumakonseptien kokeiluista. Mieleenpainuvimpia ja suosituimpia tapahtumia ovat olleet tapahtumistamme ovat olleet mm. marttasitsit, pakohuone ja retki alpakkatilalle sekä DIY-streamit. Varsinkin nyt kun elämme varsin etäisesti sydämelisen, lämpimän ja kodikkaan ilmapiirin luomisessa riittää tehtävää. Tee siitä tehtäväsi. Toivotamme kaikki tervetulleiksi.

Järkkämarttana pääset auttamaan erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Järkkämartan työn määrä riipuu pitkälti omasta innosta ja motivaatiosta. Jos sinulla on ideoita uusista martta-tapahtumista olet tervetullut kokouksiimme keskustelemaan niiden toteuttamisesta!

Pelitoimikunta

Pelitoimikunta järjestää kiltalaisille monenlaista peleihin liittyvää toimintaa. Näihin ovat kuuluneet esimerkiksi killan omat lanit, lautapeli-illat sekä monenlaiset roolipelit ja Magic the gathering. Älä kuitenkaan anna näiden esimerkkien rajoittaa. Pelejä on monenlaisia ja myös uudet ideat ovat aina tervetulleita. Tule siis toimikuntaan ideoimaan ja toteuttamaan killan pelitapahtumien tulevaisuutta!

N-Klubi

N-toimikunta järjestää toimintaa N henkisille kiltalaisille. Tavoitteena on saada vanhemmatkin kiltalaiset innostumaan killan toiminnasta esimerkiksi N-pistekortin avulla. Käytännössä tämä sisältää konseptointia, tapahtumien järjestämistä (esimerkiksi varjolakkitapahtumat) ja pienempiä nakkihommia.

Toimikunnan tavoitteena on oikeasti saada asioita tapahtumaan.

Roolit Änniä toimikunnassa on N kappaletta. Jokaisen toimihenkilön nimi muodostuu seuraavasti Ännä + ${toimihenkilön_numero}.

N-designer Toteuttaa visuaaliset ilmeet N-pistekortille ja N-swagille

Ännä Ideoi ja auttaa tapahtumien järjestelyissä

Ännä +1 Ideoi ja auttaa tapahtumien järjestelyissä

Ännä (…) Ideoi ja auttaa tapahtumien järjestelyissä

Ännä (n + 1) Ideoi ja auttaa tapahtumien järjestelyissä

Abimarkkinointitoimikunta

Abimarkkinointitiimin tarkoitus on tuoda Tietotekniikkaa alana lähemmäs lukio-opiskelijoita, erityisesti abeja. Monet ovat vielä abivuonnaan epävarmoja siitä, mihin jatkaisivat lukion jälkeen. Abimarkkinointi tähtää tuomaan Tietotekniikan mahdollisimman monen tietoon ja potentiaaliseksi hakuvaihtoehdoksi!

Abimarkkinoinnissa sinusta tulee ns. “abilobbari”, ja pääset ideoimaan ja toteuttamaan abimarkkinointia yhdessä muiden abilobbareiden ja abivastaavan kanssa. Abimarkkinointiin kuuluu oleellisesti lukiokäynnit, jossa pääset esittelemään tietotekniikan opintoja ja opiskelijaelämää Aallossa abeille. Voit päästä kertomaan tietotekniikan opiskelusta vaikka vanhaan lukioosi! Abilobbarina pääset myös erinäisiin kinkereihin edustamaan Tietokiltaa, esimerkiksi Koe Kampus-tapahtumaan.

Tiedotustoimikunta

Tiedotustoimikunta vastaa Tietokillan tiedotuksesta. Tiedotus koostuu killan sisäisestä ja ulkoisesta tiedotuksesta. Sisäinen tiedotus koostuu pääosin viikkomaileista ja Telegram-tiedotuksesta ja ulkoinen tiedotus koostuu pääosin killan some-kanavien ylläpidosta.

Tiedotustoimikunta hakee vuodelle 2021 Somevastaavaa ja KV-tiedottajaa. Somevastaavan rooliin kuuluu killan sometilien (pääosin Instagram) ylläpito ja kuvien lisääminen erinäisistä tapahtumista. KV-tiedottaja vastaa englanninkielisen viikkomailin lähettämisestä killan englanninkieliselle sähköpostilistalle. Käännös tehdään melkolailla suomenkielisen viikkomailin pohjalta. Koska tiedottajan roolissa oleellista on tulevien tapahtumien tietäminen, niin rooli on erittäin oivallinen, jos haluaa pysyä ajan tasalla erinäisistä tapahtumista!