Toimarihaku

Kategoria: MOUH
Kirjoittaja: Kyösti Alkio
Kirjoitettu: ke 12.12.2018 klo 18:21

Hei vaan kaikki rakkaat kiltalaiset!

Vuosi lähestyy taas loppuaan ja näin pitäisi taas löytää ensi vuodelle uusia toimareita, eli niitä kaikkien ihailemia mahtavia tyyppejä jotka pitävät killan rattaat pyörimässä! Toimarina pääsee järjestämään kaikenlaisia hauskoja tapahtumia ja toteuttamaan itseään aivan uusilla tavoilla! Mitä Sinä haluaisit tehdä killassa ensi vuonna?

Tässä lyhyitä kuvauksia yhä avoinna olevista toimikunnista! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä otsikossa listattuun Telegram-käyttäjään tai tekstissä mainittuun sähköpostiosoitteeseen! Jos olet harkinnut johonkin toimikuntaan hakeutumista, mutta sitä ei löydy alta, saattaa toimikuntahaku silti yhä olla auki! Oma-aloitteisuus kannattaa ja voit itse tutkia kuka toimikuntaa on ensi vuonna johtamassa ja ottaa yhteyttä. Listan kuluvan vuoden toimikunnista löydät täältä: http://tietokilta.fi/kilta/hallinto/toimikunnat/


Opintotoimikunta - @OLaitinen

Hei! Opintotoimikunta etsii jatkokehittäjää Varjo-opinto-oppaalle. Varjo-opinto-opas on nettisivu, jossa opiskelijat itse arvostelevat käymiään kursseja, jotta muiden opiskelijoiden olisi helpompi päättää, mitä kursseja valitsevat. Varjo-opinto-oppaan löydät osoitteesta http://varjoopintoopas.fi/ ja lisätietoja opintotoimikunnasta tai varjo-opinto-oppaasta saat kysymällä opintovastaava@tietokilta.fi tai Telegramissa Otolta.

Rytmiryhmä - @juhorp

Kiltalehden tekeminen vaatii monia erilaisia taitoja, joten rytmiryhmästä löytyy varmasti jotain sopivaa kaikille motivoituneille tekijöille. Kiltalehti ei olisi mitään ilman juttuja, joten kaikista luontevin tapa osallistua on ryhtyä toimittajaksi. Alkorytmin toimittajana tyypillisesti otat päävastuun yhdestä jutusta kussakin vuoden aikana toimitettavassa lehdessä. Toimittajaksi kannattaa ryhtyä erityisesti jos sinulla on innostusta raportoida opiskeluun tai tietotekniikka-alaan liittyvistä asioista, mutta tietysti myös kevyemmistä asioista saa kirjoittaa. Kun jutut on kirjoitettu, ne täytyy vielä yhdistää mielekkääksi kokonaisuudeksi -- jos tämä kiinnostaa, kannattaa ryhtyä taittajaksi. Jos taas tarvitset hyvän tekosyyn korjata muiden kirjoitusvirheitä, ryhdy oikolukijaksi, sillä hyvä kieliasu on myös tärkeä osa laadukasta lehteä. Jos haluat tehdä kiltalehden parissa jotain muuta, joka ei kuulu näihin rooleihin, voit myös rohkeasti ehdottaa uutta nimikettä: esimerkiksi nettiversiolle kiltalehdestä olisi varmasti kysyntää, mutta nykyisessä toimikuntarakenteessa ei ole sille tekijöitä.

Herkkukurkkutoimikunta - @ablecable

Onko teekkarilaulukulttuuri sydäntäsi lähellä? Rakastatko sitsaamista yli kaiken? Ovatko aasinsiltasi villimpiä kuin vertaistesi? Hae siinä tapauksessa herkkukurkkutoimikuntaan.

Herkkukurkut, joita myös lukkareiksi kutsutaan, toimivat sitseillä laulunjohtajan asemassa. He aloittavat ja johtavat lauluja, sekä huolehtivat että oikeat laulut tulevat lauletuiksi oikeaan aikaan. He myös viihdyttävät sitsikansaa villeillä, toisinaan peräti hauskoilla aasinsilloillaan. Sitsien lisäksi he ottavat vastuuta laulukulttuurin jatkuvuudesta myös opettamalla lauluja seuraaville teekkarisukupolville ja laulattamalla kansaa erinäisissä tilaisuuksissa, kuten laulusaunoissa. Ja koska sitsejä ei koskaan ole liikaa, TiKin herkkukurkkutoimikunta järjestää vuoden aikana myös muutamia omia sitsejään kanssateekkarien iloksi. Hae siis toimikuntaan ja koe gongin ääressä sitsaamisen ihanuus.

Yrityssuhdetoimikunta - @lakoo

Oletko kiinnostunut killan yrityssuhteista? Haluatko ottaa vastuuta ulkoexcujen mahdollisista yritysvierailuista vai haluatko vain antaa asiantuntemustasi toimikunnalle? Toimikunnan tehtävänä olisi auttaa yrityssuhdevastaavaa tapahtumien järjestämisessä, uudistuksien suorittamisessa ja mahdollisesti uusien yhteistyömahdollisuuksien luonnissa. Vuoden agendaan kuuluu ainakin uratikkaan järjestäminen, killan “yrityksille”-verkkosivun uudistaminen, sekä mahdollisesti ulkoexculle yritysvierailujen järjestäminen. Myös vanhempia toimikunnan jäseniä kaivataan antamaan asiantuntemustaan.

Kulttuuritoimikunta - @Xywzel

Kulttuuritoimikunnassa pääsee toteuttamaan juuri sitä mitä haluaa, juuri sen verran kuin haluaa. Voi toteuttaa itseään tai järjestää muiden toteuttaessa itseään näille yleisöä. Ainoat rajoitteet ovat fysiikan ja rahatalouden lainalaisuudet. Tällä hetkellä toimikuntaan kaivattaisiin ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita vahtaamaan hyviä speksilippuja, viemään kiltalaisia museoihin tai näyttelyihin, tai ymmärtävät hyvän musiikin päälle. Myöskin niin korkea- kuin alakulttuurejakin edustavien maistelutilaisuuksien järjestämiseen voi ilmoittautua. Toimikunnassa on mahdollista järjestää myös opintosuunnitelman ulkopuolista koulutusta kiltalaisille. Paikan saa varmasti jos on valmis toimintasuunnitelma ja pelkille ideoillekin on käyttöä. Toimikunta tulee kokoustamaan kulttuurillisissa merkeissä tulevia tapahtumia ideoiden ainakin kerran per alkava lukukausi.

Liikuntatoimikunta - @tomixii

Haluatko viedä kiltalaiset kokeilemaan uusia lajeja? Tai kenties pitää huolta kiltalaisten liikkumisesta viikottaisilla liikuntavuoroilla? Dynamittiina pääset pitämään huolta, että kiltalaiset saavat matalan kynnyksen mahdollisuuksia liikuntaan muuten niin istumapainoitteisten opiskeluiden vastapainoksi. Hae Dynamiitiksi tulevalle vuodelle ottamalla yhteyttä killan ensi vuoden Liikuntavastaavaan telegramissa! Make Tietokilta move again!

Kiltahuonetoimikunta - @jparta

Oletko kiinnostunut vaikuttamaan kiltahuoneen toimintaan ja ilmeeseen? Palatko halusta kehittää killan sivuja tai osallistua siivoustalkoisiin? Tällöin Kiltahuonetoimikunta on oikea paikka sinulle. Tulevana vuonna on tiedossa muun muassa uusia hankintoja kiltahuoneelle, keittiön uudistaminen, killan omaisuuden kartottaminen ynnä paljon muuta kivaa. Jos kiinnostus heräsi toimarihommiin KiltahuoneTMK:ssa, ota yhteyttä Ylisäätäjään!

Marttakerho - @nanajei / @EMonni

Hei kaikki! Marttakerho järjestää killalle paljon erilaisia tapahtumia joita kaikkia yhdistää mahdollisimman matala osallistumiskynnys ja rento meininki. Suurimpaan osaan tapahtumista liittyy ruoanlaittoa tai vähintään toimareiden kokkailuista nauttimista. Moni tapahtuma tehdään yhteistyössä muiden toimikuntien kanssa, esim. lettupeli-ilta sekä leffaillat, joihin marttakerho tuo usein erilaisia leivonnaisia. Lisäksi ainakin pari kertaa vuodessa järjestetään haalarimerkkiompeluiltoja sekä todennäköisesti muitakin käsityötapahtumia. Tässä toimikunnassa on usein vain mielikuvitus rajana, sillä toteutamme joka vuosi jotain uutta mitä toimarit ovat itse saaneet päähänsä. Ota yhteyttä toiseen meistä, jos tämä kuulostaa yhtään mielenkiintoiselta. Uudetkin tekijät otetaan avosylin vastaan ja autamme kaikkia innokkaita pääsemään mukaan järjestämään killalle kaikenlaista rentoa ja mukavaa tekemistä!

Pelitoimikunta - @ThyJukki

Pelitoimikunta vastaa nimensä mukaan Tietokillan erinäisten pelitapahtumien järjestämisestä ja killan pelikokoelman ylläpidosta. Pelitoimikunnan hommiin on perinteisesti kuulunut niin isompien lautapeli-iltojen järjestämistä, viikoittaisen peli-illan ylläpitoa, roolipelikampanjoiden pyörittämistä, Murskaveljesten Super Smash Bros -turnauksen järjestämistä sekä tietenkin kevään ja syksyn TiKLANien organisointi. Toimikunta on myös viime vuosina kokeillut uusia tapahtumaideoita kuten poikkitieteellisiä peli-iltoja ja online pelisessioita, joita olisi tarkoitus jatkaa tulevana vuonna. Toimikunnan toimihenkilöinä on perinteisesti toimineet pelimiehet joiden tehtävänä on yleisesti auttaa järjestelyissä, sekä kokoelmien ylläpidon ja parantelun hoitaminen. Pelimiehen rooli on helppo ja hauska. Tapahtumissa pääsee itse pelailemaan järjestämisen ohella ja työpanos ei ole iso. Pelimiehenä pääsee myös suoraan vaikuttamaan minkälaisia pelejä ja tarvikkeita killalle hankitaan. Dungeon Masterit ovat killan roolipelien pelinvetäjiä. Jos sinulta löytyy kiinnostusta järjestää kampanjoita muille kiltalaisille niin tämä on oiva pesti sinulle. Mukaan voi lähteä myös vaikka et olisikaan vetänyt vielä yhtään kampanjaa! Murskaveljet ovat pelitoimikunnan smash turnauksen järjestäjiä. He ovat vastuussa pari kertaa vuodessa järjestettävien turnauksen suunnittelusta ja järjestämisestä. Toimikuntaan myös kuuluu erillinen Kuakemestari jonka homma on toimia LANien pääkoordinaattorina sekä järjestää yhteislipputilauksia ulkoisiin lanitapahtumiin, kuten Assemblyyn. Kuakemestari on myös toiminut Game Masterin uskollisena apukätenä. Kaiken kaikkiaan pelitoimikunta on killan yksi hauskimmista ja mukavimmista toimikunnista, jossa työpanos on juuri sellainen minkälainen sinä haluat, ja joka tarjoaa tekemistä ja hauskaa niin kiltalaisille kuin toimareillekin.

Data Science -toimikunta - @tapiiri

The Data Science committee will be going under a overhaul this year. We will be repurposing this committee to fit our current needs. Our main goal is to plan and organize events meant to form a community around current and upcoming data science students.

This is your chance to improve your community as a DS student or to meet new people as a CS student. Join us, and help us make the guild a better place.

Tiedotustoimikunta - @kalloksi

Läpi aikain on ihmiseläin eniten kaivannut elämältään tykkäyksiä. Siksi Tietokiltakin on somessa - mutta millä tavoin ja kuinka usein? Jos niin kiltamme arki kuin juhlatkin ovat sinusta näkemisen arvoisia myös Instagramissa, sovit loistavasti uudeksi somehenkilöksemme! Osoita uteliaisuutesi ja/tai kysymyksesi Telegramin kautta Katriinalle ja saavu luomaan kiltaviestinnän 2020-lukua jo vuonna 2019.

Abimarkkinointitoimikunta - @jussinevavuori

Haluaisitko päästä mukaan markkinoimaan Tietokiltaa lukiolaisille ja suunnittelemaan killalle uutta ilmettä? Jos sinulta löytyy ideoita tai intoa olla mukana käynnistämässä tietokillan abimarkkinointia, liity mukaan abimarkkinointitoimikuntaan!

Titeenitoimikunta - @impsa

Joka vuosi maaliskuussa Suomen tietoteekkarikillat kohtaavat toisensa mittelemään erinäisissä lajeissa Titeenien taistojen herruudesta. Tänä vuonna Otaniemellä on ilo ja kunnia olla isännöimässä näitä kilpailuja, ja siksi sitä varten ollaan kokoamassa täysin oma toimikunta. Toimikunnan jäsenenä pääset päättämään missä lajeissa tänä vuonna kilpaillaan, auttamaan itse taistojen aikana sekä pääset vaikuttamaan miltä Titeenien taistot näyttävät tänä vuonna. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä osallistumaan kyseiseen tapahtumaan, koska seuraavan kerran Titeenit järjestetään Otaniemessä vasta 2024, ja pääset vaikuttamaan miltä Tietokilta näyttää muille tietoteekkarikilloille. Toimikunta on myös erittäin hyvä mahdollisuus päästä vaikuttamaan killan toimintaa ilman kokovuotista sitoutumista johonkin toimikuntaan, koska toimikunnan tehtävä on erittäin kausiluonteinen.