Siirry pääsisältöön
TietokiltaTietokilta

Hakijat

Mahtavaa, että olet kiinnostunut tietotekniikan opiskelusta Aalto-yliopistossa! Tietotekniikan tutkinto Aallossa koostuu monista teoreettisista sekä käytännönläheisistä kursseista, ja opinnot tarjoavatkin koulutuksen joka vastaa Helsingin yliopiston tutkintoa lisätyllä insinöörinäkökulmalla sekä projektikursseilla.

Mikä on Tietokilta?

Tietokilta on hip ja pop.

Tietokilta ry on Aalto-yliopiston tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestö. Kilta valvoo opiskelijoiden etua yliopiston puolella, huolehtii teekkarikasvatuksesta sekä järjestää erilaisia tapahtumia, kuten saunailtoja, kulttuuri- ja liikuntatapahtumia, kokkausiltoja, sitsejä sekä matkoja ympäri Suomea sekä ulkomaille. Lisäksi Tietokilta ylläpitää Tietotekniikan talolla toimivaa kiltahuonetta, joka toimii tietotekniikan opiskelijoiden olohuoneena yliopistolla.

Killan toiminnassa pääsee kokemaan kaikkea unohtumatonta. Kysyttessä kiltalaisilta heidän parhaimpia muistojaan nousee esille monipuolinen kirjo toimintaa. Useissa vastauksissa oli nostettu esille esimerkiksi oritentaatioviikko ja sen tapahtumat, lukuisat sitsit, excursiot ja hengailuillat. Lisäksi uudet kaverit, hauskat opiskeluhetket ja yhteenkuuluvuuden tunne olivat vahvasti esillä.

Kilta on tämän kaiken keskiössä ja sillä olikin monelle kiltalaiselle suuri merkitys. Kiltaa on kuvailtu kuin toiseksi perheeksi, ja se on mahdollistanut paljon mahtavia kokemuksia ja uusien ihmisten tapaamisia. Kilta on yhdistänyt samanhenkiä ihmisiä lämpimään yhteisöön, jonne kaikki ovat tervetulleita. Kilta on myös tarjonnut monille mahdollisuuksia taitojensa kehittämiseen ja tapahtumien järjestämiseen.

Kilta on minulle kuin toinen perhe <3

Kilta tarjoaa vapaa-ajan tasapainon opintojen keskellä. En usko, että olisin selvinnyt opinnoistani ilman kiltaa.

Kilta on mahtava yhteisö, jonka kautta löytää samanhenkisiä ihmisiä ja monipuolisia tapahtumia.

Tietokillan tarjontaan pääsee tutustumaan paremmin killan sosiaalisissa medioissa: Instagram, Kuvagalleria, TikTok

Opinnoista

Tietotekniikan opiskelijana pääset opiskelemaan ympäristöön, jossa yhdistyvät tarpeellinen teoria sekä käytännönläheiset harjoitteluprojektit. Taitoja pääsee kehittämään niin ohjelmonnissa ja ongelmanratkaisussa kuin ryhmä- ja projektityöskentelytaidoissa. Tulet myös saamaan valmiudet kehittyä valitsemasi tietotekniikan erityisalueen asiantuntijaksi. Kun perusteet on hallussa, voi tutkinnosta alkaa rakentaa omannäköisensä esimerkiksi keskittymällä enemmän insinöörimäiseen tai humaaniin lähestymistapaan.

Kandidaattiohjelman sisältö:

  • Perusopinnot (65 op: matematiikkaa, fysiikkaa, ohjelmoinnin perusteita, tuotantotaloutta, kieliopintoja)
  • Pääaine (75 op: oman alan keskeiset sisällöt, projektikursseja, kandidaatintyö)
  • Sivuaine (20–25 op: paljon eri vaihtoehtoja, myös esimerkiksi vaihto-opinnot)
  • Vapaasti valittavat opinnot (15–20 op: käytännössä mitä vain)

Opinnot ­vastaavat kansainvälistä Computer Science -alan perustutkintoa, ja kursseilla tulevat tutuksi alan uudet kehityssuunnat, joiden osaamista tarvitaan tulevaisuudessa.

Aalto-yliopiston toimintaympäristö on myös kansainvälinen, joten tarjolla on monia vaihtoehtoja kansainvälistyä, kuten vaihtoon lähteminen tai työharjoittelun tekeminen ulkomailla..

Voit tutustua tarkemmin tietotekniikan koulutusohjelmaan Aallon omilla sivuilla

Aiempaa ohjelmointikokemusta ei tarvita. Kysyttäessä kiltalaisilta yli 80 % vastanneista kertoi, että ei ollut ohjelmoinut ollenkaan tai vain vähän ennen opintojen aloittamista. Ohjelmoinnin voikin siis varsin hyvin aloittaa vasta yliopistossa ja heti opintojen alussa alkaa ensimmäinen ohjelmointikurssi, johon ei vaadita aiempaa kokemusta.

Työllistyminen

Tutkimusten mukaan yli 96 prosenttia vastavalmistuneista opiskelijoista on työllistynyt. Lisäksi moni työllistyy alan töihin jo opintojen aikana. Kilta järjestää yritysexcursiota, joilla pääsee vierailemaan alan yrityksessä ja kuulemaan tarkemmin yrityksen toiminnasta sekä verkostoitumaan. Lisäksi killalla on vuosittain järjestettävä UraTiKAS-uratapahtuma, jossa kiltalaiset pääsevät helposti tutustumaan moniin alan yrityksiin.

Mahdollisia ammattinimikkeitä on lähes loputtomasti! Muutamia yleisimpiä nimikkeitä ovat kuitenkin ohjelmistokehittäjä, konsultti, tutkija, ohjelmistosuunnittelija, pelisuunnittelija, tekoälyinsinööri, johtaja, yrittäjä ja projektipäällikkö. Tietotekniikan opiskelijat pystyvät työllistymään juuri sellaiseen aihepiiriin joka itseä kiinnostaa!

Hakeminen

Tietotekniikan hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen toisessa yhteishaussa Opintopolussa. Vuonna 2024 yhteishaku on 13.3.-27.3. Hakijat valitaan ylioppilastodistuksen tai DI-valintakokeen perusteella. Todistusvalinnasta saa tulokset viimeistään 27.5.2024, eli ennen valintakoetta.

Jos et täytä todistusvalinnan kynnysehtoja tai sinua ei valita todistusvalinnassa, sinun tulee osallistua DI-valintakokeeseen 28.5.2024. Valintakokeeseen sisältyy pakollisia matematiikan tehtäviä, sekä lisäksi tehtäviä kemiasta, fysiikasta ja luovasta ongelmanratkaisukyvystä. Valintakokeen tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024.

Kysyttävää

Jos sinulle heräsi jotain kysymyksiä esimerkiksi tietotekniikan opiskelusta, opiskeluelämästä, teekkarikulttuurista tai mistä tahansa yliopistoon liittyvästä, voit olla yhteydessä Tietokillan abimarkkinointi­vastaavaan abimarkkinointi​@tietokilta.fi /​ Telegrammissa ​@otso_mikkila!